Румунські вчені з Інституту біологічних досліджень змогли довести той факт, що експериментальні ліки, яке використовують для лікування хвороби Альцгеймера, можуть допомогти у процедурі уповільнення старіння. Так, в дослідах над мишами було продемонстровано їх позитивний вплив на роботу клітин мозку.

Про це стало відомо завдяки повідомленням низки румунських наукових видань, пише портал "Хвиля".

старіння, pxhere
старіння, pxhere

Також вчені виявили й "антивікові властивості. Препарати уповільнювали процес старіння у здорових мишей, блокуючи пошкодження клітин мозку, які зазвичай відбуваються з віком.

Вчені, Lenta
Вчені, Lenta

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Такі властивості виявилися, коли вчені досліджували механізми впливу CMS121 і J147 на організм гризунів. Виявилося, що вони націлюються на молекулярні шляхи, які асоційовані з довголіттям і старінням. Під час детальніших експериментів з'ясувалося, що обидва препарати позитивно впливають на мітохондрії: клітини мозку були захищені від молекулярних змін, які зазвичай відбуваються з віком.

"Важливо зазначити, що дисфункція мітохондрій у людини асоційована зі старінням і хворобою Альцгеймера, що дозволяє припустити схожий взаємозв'язок для людей", — поділилася автор дослідження Памела Махер.

Нагадаємо, все вирішить один ген: вчені зможуть вилікувати дітей з аутизмом, відкриття змінить життя тисяч сімей.

Як повідомляв Знай.uа вчені знайшли спосіб нейтралізувати викид вуглекислого газу.

Знай.uа писав, вчені показали нову гіпотезу "народження планети": фото.