Відомий український лікар Євген Комаровський розповів про заходи першої допомоги при переломах і попередив, що дітей не можна лікувати як дорослих.

У своєму YouTube-блозі доктор назвав дві головні ознаки, які вкажуть на перелом: рухомість у місцях, де її бути не повинно, а також характерний хрускіт під час тертя кісток. Крім того, Комаровський виділив такі симптоми: біль, деформація, втрата або порушення функціональності.

За його словами, найчастіше небезпечний не сам перелом, а неправильно надана допомога. Найголовніше – не просити у медиків ліків, адже у дітей всі функції працюють на 120% і ніякі препарати не прискорять процес, все повинно відбуватися природним шляхом.

Комаровський повідомив, що найбільш небезпечні дії батьків при відкритих переломах, тому що в паніці можуть бути спроби повернути все "на місце".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Не смійте вдавлювати кістки, що стирчать назад", - попередив лікар, додавши, що так можна тільки нашкодити і простий перелом змусить проводити операцію.

При відкритому переломі заборонено чіпати рану, потрібно дати спокій пошкодженій кінцівці і негайно викликати "швидку".

Нагадаємо, Комаровський показав, як правильно мити руки і міряти температуру.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський попередив батьків про небезпеку популярного пристрою.

Також портал Знай.uа писав, як батькам знайти спільну мову зі "складними" підлітками.