Свинячий грип продовжує атакувати українців, через що масово закриваються школи на карантин. За останні місяці в Україні захворіло понад 2,5 мільйона людей, і померло 13 людей. Лікарі прогнозують пік захворюваності наприкінці січня – початку лютого.

"Менше шансів заразитися у того, хто хворів "каліфорнійським" штамом. А той, хто уникнув захворювання або має знижений імунітет, страждає ожирінням, цукровим діабетом, бронхіальною астмою і іншими хронічними захворюваннями, ризикує захворіти. У групі ризику і вагітні жінки", - розповіла вірусолог Алла Мироненко виданню "Факти".

За її словами, грип може проходити важко, а вірусна пневмонія розвинутися буквально на другий день захворювання. Особливо небезпечний цей штам для дітей до трьох років, які не були раніше зустрічалися зі штамом H1N1.

Свинячий грип, bitly.su
Свинячий грип, bitly.su

Також Мироненко назвала найнебезпечніший симптом, який говорить про ризики розвитку ускладнень під час грипу.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Звичайно, часто грип протікає настільки важко, що неможливо піднятися з ліжка. Тоді сам хворий або його родичі повинні наполягати, щоб лікар прийшов додому і оглянув пацієнта, прослухав легені. Якщо висока температура тримається більше трьох днів, можна запідозрити пневмонію", - попередила екперт.

Нагадаємо, Євген Комаровський підкинув екстремальну ідею з лікування ГРВІ.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо головні причини високої смертності українців.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський розвіяв головні міфи про коронавірус.