Безстрашні мандрівники продовжують їздити за кордон, літати на літаках, їздити на потягах й відвідувати нові країни навіть незважаючи на небезпечний китайський коронавірус. Вже багато країн зафіксували спалах небезпечного захворювання. Висновок простий — життя на планеті не зупинилася, і необхідно знати, як можна вберегти себе від зараження.

Коронавірус, фото Getty Images
Коронавірус, фото Getty Images

Всі мандрівники, навіть ті, хто планує поїздку до місць, які не входять до зони ризику, повинні виконувати прості і розумні рекомендації щодо запобігання розповсюдження респіраторних вірусів:

-Часто мийте руки з милом під проточною водою не менше 20 секунд.

-Якщо мило і вода недоступні — використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, який містить не менше 60% спирту. Це особливо важливо після користування громадським транспортом.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

-Намагайтеся не торкатися очей, носа і рота немитими руками.

-Уникайте тісного контакту з хворими людьми будь-якими можливими способами. Дотримуйтеся дистанції в громадських місцях.

-Якщо ви погано себе відчуваєте, залишайтеся вдома і відмініть поїздку.

-Під час чхання і кашлю прикривайте рот одноразовою серветкою. Використану серветку необхідно викинути у відро для сміття і вимити руки з милом. Якщо у вас немає одноразової серветки — скористайтесь рукавом.

-Чистіть і дезінфікуйте часто використовувані предмети і поверхні будинку і на роботі.

Якщо у вас з'явилися симптоми кашлю, лихоманки або задишки (навіть незначні) під час перебування за кордоном або під час подорожі, слід негайно звернутися до лікаря і уникати контакту з іншими людьми, як при грипі. До речі, багато з перерахованих вище заходів безпеки стосуються всіх, хто подорожує під час загострення респіраторних захворювань.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, по всій країні заборонили цілуватися зі священиками, а також торкатися ікон.

Як повідомляв Знай.uа де можна перевіритися на коронавірус, і як не стати інкубатором смертельної хвороби.

Знай.uа писав, в Україні закриють тубдиспансери, а хворих відправлять на роботу? Медики дали відповідь.