Відомий дієтолог дала поради, як правильно зберегти молодість надовго. Науковець окреслила топ-5 головних звичок, які допомагають почуватися бадьорим і сповненим енергії.

Поради прості, але навряд чи хтось раніше на них звертав велику увагу. Про те, дієтолог Єлена Кален акцентує на них в своєму Instagram.

Отже, топ-5 корисних звичок для молодості:

1. Перегляньте ставлення до харчування. Чим старше ми стаємо, тим менше організму потрібно калорій. Бажано переглянути своє ставлення до цукру, випічки, занадто гострих чи жирних страв.

Намагайтеся зробити харчування збалансованим і різноманітним. Вживайте більше свіжих овочів і фруктів. Додайте до раціону продукти, багаті жирними кислотами, а також вітамінами А, С, Е. Саме вони виводять з організму токсини і допомагають виглядати молодо.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

2. Виспіться і простежте за якістю свого сну. Після 30 організму потрібно більше сил на відновлення. Якщо спати не менше 7 годин, відбудеться передчасне старіння шкіри, частіше будуть з'являтися набряки. Також нестача сну призводить до хронічної втоми і зниження імунітету.

Ще на бадьорість та енергійність впливає якість сну. Людина, якій по кілька разів за ніч прокидається, втомлюється так само, як і при недосипанні. Якщо у вас безсоння, прийміть перед сном розслаблюючу ванну і відмовтеся від перегляду телевізора.

3. Частіше нагороджуйте себе. Одна з причин переїдання — недолік позитивних емоцій. Щоб виключити зриви, намагайтеся щодня дарувати своєму тілу радість.

Наприклад, у кінці дня можна зробити масаж стоп, прийняти ванну з ефірними оліями, помедитувати, подивитися комедію з коханою людиною. Регулярно поповнюйте список задоволень, а в кінці місяця заплануйте одну глобальну подію, враження від якого триватиме не один тиждень.

4. Займайтеся фітнесом або будь-якою іншою активністю. Після занять виділяються ендорфіни — гормони радості. Людина відчуває себе щасливіше. Спорт допомагає зберегти тіло в тонусі і покращує роботу мозку.

Не обов'язково годинами виснажувати тіло в залі. Ви можете вибрати будь-які посильні вправи, частіше ходити пішки, записатися на танці або йогу.

5. Поставте перед собою досяжні, але в той момент надихаючі цілі. Адже коли вже ідеальне тіло у вас є, ви повні бадьорості і сил - саме в цей момент можна розслабитися і знову втратити все чого ви досягли.

Щоб цього не сталося, подумайте, щоб ви ще покращили у своєму житті. Можливо вам час задуматися над новою роботою, або хобі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше дієтологи порадили, як розпізнати корисні продукти по кольору: жовте для очей, червоне для серця.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці не впізнали скандального "дієтолога", колишнього міністра соціальної політики України Андрія Реву.

Також "Знай.ua" писав, що означає перстень на великому пальці руки, про це мало хто здогадується.