Всі знають для чого потрібна медична маска, але виявилося, що мало хто використовує її правильно. Це пристосування купують в аптеках не тільки для самозахисту від вірусних інфекцій, але і для того, щоб уберегти оточуючих і близьких, якщо раптом ви джерело хвороби.

Нещодавно у соцмережі Facebook з'явився пост, який буквально став вірусним. Так, дівчина на ім'я Жанін розповіла, як же слід носити стерильну маску.

"Поділюся з вами своїм знанням, якого я навчилася в минулому році на практиці. Ось як правильно використовувати медичну маску! Якщо біла сторона маски торкається до вашого обличчя, значить ви хочете захистити оточуючих від себе, тобто не допустити передачі своїх мікробів іншим. Якщо ж біла сторона вивернута назовні – ви хочете захистити себе від оточуючих (щоб мікроорганізми ззовні не вразили ваш організм)" – поділилася студентка.

скріншот Facebook

Іншими словами, манера надягати маску або лицьовою стороною, або виворітною дає оточуючим зрозуміти: хворі ви чи просто не хочете заразитися від інших. При цьому не має значення, якою стороною носити маску. Вона однаково ефективно захистить від інфекції.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Важливо знати, що кріпитися маска повинна надійно, щільно прикривати ніс і рота, не залишати зазорів. Надівши стерильну маску, як можна рідше торкайтеся її зовнішньої сторони чистими руками. Якщо з якоїсь причини маска стала вологою і сирою, слід замінити її на новий стерильний захист.

медична маска, фото Facebook
медична маска, фото Facebook

Надягати маску слід у місцях великого скупчення людей (в поліклініках, магазинах, театрах, громадському транспорті), тим більше в період епідемій. А ось на вулиці, навпроти, носити маску недоцільно, оскільки ризик зараження на відкритому повітрі зводиться до нуля.