Знаменитий лікар, телеведучий і письменник лікар Євген Комаровський дав ряд важливих порад для українських матусь щодо лікування в дитини застуди та ГРВІ відхаркувальними препаратами і муколітиками.

Відповідний відеоролик він оприлюднив на власній Instagram-сторінці.

Відтак, за словами доктора Комаровського, використання відхаркувальних і муколітиків при самолікуванні ГРВІ та застуди може бути небезпечним, і в будь-якому випадку найкраще звернутися до медиків, які й оглянуть дитину та скажуть, які саме ліки можна використовувати при лікуванні. І вже тільки тоді, коли лікарі дозволять лікування відхаркувальними препаратами і муколітиками, можна їх використовувати.

Доктор Комаровський, скрін з відео
Доктор Комаровський, скрін з відео

"Один важливий момент: при використані мукалітичних засобів, аби вони були ефективні та безпечні, потрібно, щоб збільшена кількість слизу не засохла. Тобто, щоб дина в процесі отримання ліків мала доступ до чистого та прохолодного повітря, аби не було дефіциту рідини в організмі", - підкреслив доктор.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.