Метаболізм відіграє важливу роль у процесі схуднення, але є фактори, які можуть сповільнити ваш метаболізм і зниження ваги. Дієтолог Крістіна Шереметьєва поділилася в Instagram корисною шпаргалкою.

Дієти і низький калораж

Організм, в спробі зберегти запаси енергії, уповільнює швидкість обмінних процесів і переключається на використання м'язової тканини в якості джерела енергії.

Схуднення, Pixabay
Схуднення, Pixabay

Відсутність клітковини

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Клітковина дає помітне насичення, при цьому на її перетравлення організм активно витрачає калорії. І вона допомагає знизити вагу на 5-7%. Але пам'ятаємо, що при вживанні клітковини важливо пити достатньо води. При неправильному застосуванні клітковини будуть утворюватися гази, застійні явища.

Недолік білків

Білок потрібен для будівництва м'язів. Якщо його в раціоні достатньо, то організм може спалювати на 20-25% калорій більше, оскільки білок сприяє зростанню м'язів, а отже і швидкості метаболізму.

курячі яйця, фото Pxhere
курячі яйця, фото Pxhere

Недолік кальцію

Кальцій не дає нашому організму засвоювати жири, щоб не відкладати про запас. Не виключайте з раціону молоко, кефір, сир, щоб у вашому тілі накопичувалося менше жирів.

Вода

Вода прискорює метаболізм. Без неї в клітці процес жиророзщеплення сильно знижений, і всі обмінні процеси протікають значно повільніше. Пам'ятаємо про розрахунок норми води.

Недолік вітамінів В і D

Він бере активну участь в обмінних процесах. Особливо цей вітамін необхідний людям похилого віку. Обов'язково їжте скумбрію, яйця, висівки, цільнозернові продукти.

вітаміни, фото Pxhere
вітаміни, фото Pxhere

Недолік заліза

Залізо доставляє кисень у клітини, завдяки чому в них відбувається окислення жирів. Їжте м'ясо, морепродукти, зелень, вівсянку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, топ здорових звичок для підвищення імунітету.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо 5 продуктів для захисту від раку, які ви зберігаєте просто на кухні.

Також портал Знай.uа писав, чому необхідно пити воду до їжі, хитрощі організму, яких ніхто не чекав.