За вікном - літо і спокуса піти позасмагати. Хоча тисячі лікарів по всьому світу радять уникати засмаги, адже сонце напрочуд шкідливе для здоров'я людини, не всі люди прислухаються до порад спеціалістів. Доктор Євген Комаровський записав коротке відео, в якому розповів про вплив сонця на дітей.

Читайте Знай в Google News!

Відповідною публікацією медичний експерт поділився на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Лікар розповів, що існує два види сонячного випромінювання: типу А - це UVА-промені, небезпечні настільки, що можуть призвести до змін на рівні ДНК, що може призвести до меланоми, і типу Б - UVB-промені, менш небезпечні за перший вид, проте також можуть спричинити опіки.

Засмага, фото Pxhere
Засмага, фото Pxhere

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Діти отримують більш високі дози випромінювань через коефіцієнт маси тіла до площі поверхні шкіри. Тобто, дітей потрібно дуже ретельно ховати від сонця. Сонцезахисні креми допомагають у цьому, проте, за словами Комаровського, краще купувати засоби в аптеках - зазвичай косметичні засоби там розроблені практикуючими дерматологами. При цьому кремом потрібно змащувати всі відкриті ділянки шкіри дитини, крем має мати надзвичайно плотну текстуру.

Крем потрібно наносити за 10-15 хвилин до виходу на вулицю. Поновлювати крем потрібно кожні 4 години, якщо ви гуляєте в місті, або ж кожні 2, якщо ви виїхали на природу.

Окрім того, лікар радить привчити усю родину регулярно оглядати власні родимки, тому що саме ці плями сигналізуються про проблеми зі шкірою. Родимки мають мати рівні краї, бути симетричними, однорідними по кольору і невеликими. Кожна зміна родимки - привід звернутись до лікаря.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський знайшов радикальний спосіб "убезпечити" їжу

Також Знай.ua писав, що Комаровський посміявся над материнською любов'ю.