Керівництво Білорусі вирішило приділяти підвищену увагу державному кордону з Україною.

Це пов'язано зі збільшенням обороту нелегальної зброї, - заявив напередодні виконуючий обов'язки державного секретаря Ради Безпеки Станіслав Зась, передає УНІАН.

"У нас протяжність кордону з Україною 1084 км. Так склалося, що він менш облаштований. І другий момент: ми беремо до уваги події, які відбуваються в Україні. Поширення там зброї, боєприпасів, у тому числі і в областях, які межують з Білорусю ", - сказав Зась в ефірі білоруського телебачення.

За його словами, Білорусь "уважно стежить за тими подіями, які відбуваються на території України... На жаль, там тенденція поки негативна ... У цій ситуації ми повинні приділяти підвищену увагу кордону на південному напрямку", - заявив в.о. держсекретаря.

Зась зазначив, що в цілому така перевірка не була викликана надзвичайними обставинами. "Ми не відгороджуємося стіною від братнього українського народу. Навпаки, наші пункти пропуску розвиваються, удосконалюються. Мова йде про облаштування цивілізованого кордону між двома державами", - сказав він.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Голова Сбербанку РФ: Крим - це територія України

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ "Про систему електронної черги транспортних засобів у пунктах пропуску". Документ передбачає, що платна електронна черга з'явиться на кордоні вже через півроку.