Представники апарату спікера Палати представників США республіканця Джона Бейнера звинуватили президента США Барака Обаму в тому, що він не скористався можливістю допомогти Україні і надати їй летальну зброю.

Зокрема, вони звинуватили адміністрацію Обами в тому, що вона не вживає заходів по відправці зброї в Україну, незважаючи на санкцію Конгресу, видану вісім місяців тому.

Апарат Джона Бейнера розіслав електронного листа під назвою "Білий будинок кидає Україну", в якому йдеться про те, що Росія продовжує атаки на Україну, і що США повинні підтримати країну і надати їй допомогу.

Однак, зазначається в документі, "президент Обама поки відмовляється дати добро на це". Барак Обама підписав Акт на підтримку свободи України в грудні 2014 року. Закон дає президенту можливість надати цій країні військову допомогу. Відтоді республіканці вимагали від президента скористатися цією можливістю, але немає ніяких ознак, що він готовий піти на цей крок.

"На жаль, адміністрація Обами приділяє більше уваги дружбі з нашими ворогами, ніж допомозі нашим союзникам", - стверджують автори листа, натякаючи на нещодавню угоду щодо ядерної програми Ірану, проти якого виступає Джон Бейнер.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читати також: США не видають візу спікеру Ради Федерації РФ Матвієнко

"Криза в Україні - це тільки черговий приклад того, як надання таким негідникам, як Володимир Путін, "більшої гнучкості" лише призводить до створення більш небезпечного світу".

Нагадаємо, що напередодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що не виключає зустрічі президентів РФ і США, якщо буде посланий "сигнал" з боку Вашингтона.