Президент Росії Володимир Путін зацікавлений у встановленні так званого "перемир'я" на Донбасі, яке може тривати аж до грудневого рішення ЄС про продовження санкцій.

Про це заявив екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт в інтерв'ю "Європейській правді".

За його словами, деяке затишшя на Донбасі - це "дійсно хороший знак".

"По-перше, це доводить, що у випадку, якщо Росія захоче зупинити озброєне протистояння (на Донбасі), вона може це зробити. Друге питання - чому вона зробила це саме зараз? Я пов'язую це з тим, що Путін поїде на Генасамблею ООН (візит розпочнеться 28 вересня), де він вже довго не був. І йому дійсно потрібно створити гарну картинку під цей візит ", - повідомив Більдт.

Також він зазначив, що не виключено, що Путіну потрібно буде реальне дотримання перемир'я до грудневого рішення ЄС про санкції.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"І до того ж, не забуваємо, що вони (підтримувані Росією бойовики) зараз просто не здатні на серйозні наступальні дії".

Читайте також: Порошенко з Генсеком НАТО відкриють навчання на Яворівському полігоні

Нагадаємо, що глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр попередив Україну і Росію про загрозу нового конфлікту на Донбасі. Він закликає обидві сторони конфлікту скласти зброю.