Вночі в 3:53 літак Міністерства оборони "Іл-76" з евакуйованими з Непалу українцями приземлився в аеропорту "Бориспіль". Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На Батьківщину повернулися 76 громадян, 11 мешканців інших країн, група дипломатів і журналісти. Очолював групу в.о. глави ДСНС Зорян Шкіряк. Він зазначив, що літак евакуював усіх, хто захотів повернуться додому, і рятувальники зробили все, що від них залежало. Шкіряк розповів про труднощі, які виникли під час транспортування і що група просто стала заручницею ситуації.

Чиновник зазначив, що не подаватиме у відставку, хоча парламент розслідує подробиці його польоту.

"Я не маю наміру реагувати на брехню. Я взяв на себе відповідальність за кожного журналіста, а Катерина поїхала допомагати в якості волонтера", - заявив Шкіряк.

Читайте також: Літак Іл-76 з евакуйованими з Непалу в Делі

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Також глава групи рятувальників наголосив, що ця операція є безцінним досвідом для українців.

Нагадаємо, що на евакуацію Кабмін виділив 7,3 млн грн. У Делі у літака зламався насос-регулятор, а на зворотному шляху з Катманду в нього лопнуло колесо.