Харьюський повітовий суд ухвалив видати Громадянина Естонії, що брав участь у терористичній діяльності на Донбасі, Україна.

В історії естонського правосуддя такий інцидент зафіксували вперше, передали в Eesti Paevaleht.

У лютому на кордоні в естонському місті Нарві поліція безпеки затримала 34-річного Володимира, який намагався виїхати з Естонії до Росії на автобусі і дістатися до Луганська. В результаті обшуку у чоловіка виявили зброю і боєприпаси.

Читайте також: Естонія наполягає на посиленні санкцій проти Росії

За даних місцевих ЗМІ, Володимир прямував до Луганська, щоб приєднатися до терористичних загонів, які воюють проти української влади.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У 2014 році чоловік вже двічі відвідував Луганськ, пробувши там по одному місяцю.

"Обидва рази він приєднувався до збройних формувань, що діють в луганському регіоні, діяльність яких за отриманими з України даними була спрямована на вчинення терористичних злочинів проти Української держави", - розповів провідний прокурор держпрокуратури Естонії Стевен-Христо Евестус.

Як повідомили в прокуратурі, Володимир охороняв і конвоював затриманих, "але не виключено, що він брав участь і в бойових діях".

Також повідомляють, що раніше Володимира вже судили за вбивство пішохода під час вуличного конфлікту, але він втік з Естонії і приєднався до Французького іноземного легіону. Крім цього, йому інкримінували водіння автомобіля під дією наркотиків.