Харьюський повітовий суд ухвалив видати Громадянина Естонії, що брав участь у терористичній діяльності на Донбасі, Україна.

В історії естонського правосуддя такий інцидент зафіксували вперше, передали в Eesti Paevaleht.

У лютому на кордоні в естонському місті Нарві поліція безпеки затримала 34-річного Володимира, який намагався виїхати з Естонії до Росії на автобусі і дістатися до Луганська. В результаті обшуку у чоловіка виявили зброю і боєприпаси.

Читайте також: Естонія наполягає на посиленні санкцій проти Росії

За даних місцевих ЗМІ, Володимир прямував до Луганська, щоб приєднатися до терористичних загонів, які воюють проти української влади.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У 2014 році чоловік вже двічі відвідував Луганськ, пробувши там по одному місяцю.

"Обидва рази він приєднувався до збройних формувань, що діють в луганському регіоні, діяльність яких за отриманими з України даними була спрямована на вчинення терористичних злочинів проти Української держави", - розповів провідний прокурор держпрокуратури Естонії Стевен-Христо Евестус.

Як повідомили в прокуратурі, Володимир охороняв і конвоював затриманих, "але не виключено, що він брав участь і в бойових діях".

Також повідомляють, що раніше Володимира вже судили за вбивство пішохода під час вуличного конфлікту, але він втік з Естонії і приєднався до Французького іноземного легіону. Крім цього, йому інкримінували водіння автомобіля під дією наркотиків.