Ізраїль вперше з початку загострення напруги між ізраїльтянами і палестинцями дозволив мусульманам будь-якого віку брати участь у п'ятничних молитвах в мечеті Аль-Акса на Храмовій горі в окупованому Східному Єрусалимі.

Заборона, запроваджена в середині вересня, передбачала доступ до святині для п'ятничного намазу лише чоловікам старше 45 років, пише ВВС.

Читайте також: Керрі готує нові рішення конфлікту в Ізраїлі

Питання доступу до мечеті було основною причиною напруги, і зняття заборони розглядається як крок з боку Ізраїля для того, аби владнати ситуацію.

Нагадаємо, у цьому місяці палестинці здійснювали акти нападів на громадян Ізраїлю, в результаті яких загинули восьмеро осіб. Ізраїльська армія у відповідь на агресію вбила близько 40 озброєних палестинців.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще