В Делі пошкоджено літак, який вивозив з Непала до батьківщини громадян України.

Постраждалих від інциденту немає.

Зараз екіпаж замінює колесо. Проте поки невідомо, коли літак знову відправиться в Україну.

Нагадаємо, руйнівний землетрус у Непалі стався 25 квітня. За останніми даними, кількість жертв сягнула майже 7,5 тисяч людей, постраждали близько 15 тисяч.

30 квітня для евакуації українців Міноборони відправило літак і делегацію на чолі з в.о. голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Зоряному Шкіряком, який приземлився в Делі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

1 травня Непал підтвердив дозвіл на посадку українського літака для евакуації людей, але сам літак зламався дорогою в Делі.

Митники в аеропорту індійського Делі більш як вісім годин відмовлялися пропускати деталь, необхідну для ремонту українського літака.

Читайте також: Пораненого українця знайшли під завалами у Непалі

3 травня Міністерство оборони України відрапортувало, що Іл-76, який перебуває в аеропорту Делі, цілковито відновлений і готовий до вильоту в Катманду, однак наступного дня Шкіряк заявив, що літак усе ж таки все ще не готовий до вильоту. Після цього на рівні Кабінету міністрів було ухвалене рішення надіслати чартерний літак для евакуації українців зі столиці Непалу.

При цьому з київського аеропорту Жуляни є прямий регулярний рейс Київ-Делі. За час лагодження літака з Непалу таких рейсів вирушило три.