Україна приєдналася до Стамбульської конвенції в 2011 році, однак вона досі не ратифікована Радою. Майбутній депутат Богдан Яременко заявив, що ратифікація Стамбульської конвенції буде одним з перших законопроектів у новій Верховній Раді

Новий склад Верховної Ради може ратифікувати Стамбульську конвенцію, повідомляє Лівий берег з посиланням на майбутнього депутата від партії Слуга народу Богдана Яременка.

Богдан Яременко

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Стамбульська конвенція - міжнародна угода Ради Європи проти насильства в сім'ї. Її підписано 46 країнами і Європейським Союзом. Вона стала першою європейською угодою, спрямованою саме на боротьбу з насильством над жінками та домашнім насильством. Країни, що ратифікували цю угоду, зобов'язані захищати і підтримувати постраждалих від таких видів насильства, створювати гарячі лінії, притулки, надавати медичну, психологічну та правову допомогу.

Україна приєдналася до Стамбульської конвенції в 2011 році, але конвенція досі не ратифікована Верховною Радою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Є кілька кандидатів, які цікавляться правозахисною роботою. Для них дуже важлива ратифікація, скажімо, Стамбульської конвенції. Це обов'язково буде одним з перших законопроектів, які будуть розглядати. Цим ми зараз займаємося в групі, яка відповідає за закордонні справи", - повідомив Яременко.

У листопаді 2016 року Верховна Рада не стала ратифікувати Стамбульську конвенцію. Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що деякі положення Конвенції суперечать цінностям українського суспільства. Законопроект про ратифікацію конвенції повернули на доопрацювання у профільний комітет.

Нагадаємо, активісти не раз виступали з вимогою ратифікувати Стамбульську конвенцію Ради Європи про запобігання насильства щодо жінок та домашнього насильства.

Як повідомляв портал Знай.ua, Верховна Рада після позачергових парламентських виборів оновилась на 80%

Також Знай.ua писав, запуск нової Ради можуть перенести