Щоб допомогти захисникам відпочити між бойовими завданнями, 14 окрема механізована бригада створила пункт психологічної допомоги. У цьому центрі військові можуть кататися на конях, ходити на масаж, рибалити та проводити вечори біля багаття. Багато бійців приїжджають сюди прямо із передової, де вони проходять спеціальну реабілітацію.

Ідея відкрити такий центр належить команді психологів 14-ї окремої механізованої бригади. У січні 2024 року вони втілили цей план у життя. Місце розташування центру тримається у секреті, щоб захистити бійців. Тут вони можуть розслабитися та відновити свої сили як фізично, так і емоційно.

Психологи створили оазис для бійців / фото: Дім
Психологи створили оазис для бійців / фото: Дім

Психологи працюють із військовими вже у підрозділах, і якщо бачать, що комусь потрібна додаткова підтримка, відправляють його до цього центру. За тиждень реабілітації бійці відвідують різні процедури, такі як масаж, аромотерапія та лазня. Для них також влаштовуються концерти біля багаття.

Психологи створили оазис для бійців / фото: Дім
Психологи створили оазис для бійців / фото: Дім

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Особливо популярна серед військових рибалка, де вони можуть поспілкуватися, посмажити шашлики та просто відпочити. На завершення тижня вони влаштовують святкову вечерю.

"До нас на пункт приходять хлопці з ознаками посттравматичних стресових розладів. Війна – це дуже страшна штука. Вона дуже травмує психіку. Якою б стійкою і витривалою людина не була, все ж таки війна рушить усе, чим жила людина . Наше завдання на пункті – допомогти хлопцям відчути знову себе звичайними людьми”, – сказала психологиня Оксана.

Після такого відпочинку бійці повертаються до своїх завдань, а центр готується прийняти нових захисників, аби підтримати та допомогти їм.

Нагадаємо, ми вже виграли війну? Український військовий розповів, як в армії карають за дрібні помилки

Раніше ми писали про те, що росіяни витісняють українців з Південної Америки: ховаються від деспотії у пошуках знижок на житло

Крім того, Знай.ua повідомляв, військовим може не вистачити зарплат: коли закінчаться гроші