У лютому Державний департамент США покине Уэсс Мітчелл, помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії. У объяснительном листі до свого шефа Майку Помпео держчиновник пояснив своє рішення особистими і політичними причинами.

Негайно вивести війська: Держдеп висунув жорсткі вимоги Путіну

"Коли адміністрація вже завершує свій другий рік діяльності, я відчуваю, що виконав все, що збирався зробити на своїй посаді. Тому я вважаю, що пора почати приділяти більше часу моєї молодої сім'ї, яка за останні кілька місяців провела без мене багато днів", – написав він 4 січня.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Демонстрація підтримки: в Україну прибув помічник держсекретаря

Офіційно він піде у відставку 16 лютого.

В одному інтерв'ю Мітчел підкреслив, що його рішення не потрібно розглядати як протест проти політики США або зовнішньополітичного курсу американського президента. Крім цього, помічник держсекретаря високо оцінив особисті якості свого шефа Майка Помпео.

Нагадаємо, США вдарять по Росії новими санкціями: захоплені українські моряки отримають шанс на свободу

В найближчі кілька місяців США введуть нові санкции проти Росії, а також можуть надати Україні військову допомогу з-за агресії Кремля проти українських кораблів поблизу Керченської протоки.

Як повідомляв "Знай.иа" США можуть допомогти Україні подолати Путіна: американський дипломат знайшов вихід.

США можуть допомогти Україні подолати Путіна. Так вважає амерканський дипломат, екс-посол Джон Гербст.

Про це повідомляє пише Atlantic Council.

Він зазначає, що інцидент в Керченській протоці не можна вважати проблемою тільки України, дипломат називає це "дурістю". Джон Гербст зазначає, що хоча агресія Кремля і спрямована на Україну, проте РФ має на меті послабити НАТО і Євросоюз.

ТакожЗнай.иа" писав, що США припинили своє членство в ЮНЕСКО: внески не платять вже понад 7 років.

Рішення США про вихід з ЮНЕСКО - Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури - офіційно набуває чинності з 31 грудня 2018 року.

Після виходу Сполучені Штати не будуть платити членські внески і не зможуть обиратися до комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, відповідальний за виконання конвенції по охороні природної і культурної спадщини.