В арсеналі сирійського диктатора Башара Асада залишилися ще сотні тонн хімічної зброї.

Про це повідомив екс-генерал сирійської армії Захер аль-Саката, який керував хімічної програмою, передає The Telegraph. Він розповів, що Сирія не вказала в своїх звітах для світової спільноти величезні запаси токсичних речовин. На армійських складах досі зберігається дуже багато небезпечного газу -заріна.

"Режим визнав тільки 1300 тонн, але ми знали, насправді є в два рази більше. У них є щонайменше 2000 тонн. Щонайменше", - заявив Саката.

Коли країну відвідували інспекторів Організації по забороні хімічної зброї тонни небезпечних речовин просто ховали від їхніх очей. Їх перевозили в укріплені пункти поблизу Хомса і в місто Джабль, де розташовані російська і сирійська військова бази.

Саката втік з Сирії в 2013 році. Але він досі контактує з деякими чиновниками сирійського режиму.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Раніше в сирійській провінції Ідліб в результаті хімічної атаки загинули 89 осіб. Серед жертв було 33 дітей і 18 жінок. Ще 557 осіб постраждали.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Росія передала Сирії партію модернізованих бомбардувальників, які оснастили новими системами наведення і вони можуть нести сучасно озброєння.