У середу, 19 березня, на 74-му році життя в Москві помер журналіст Микола Андрущенко, відомий своїми розповідями про зв'язки президента РФ Володимира Путіна з криміналом. Він помер внаслідок побиття, яке сталося 9 березня 2017 року.

Андрущенко був співзасновником газети "Новий Петербург", пишуть російські ЗМІ.

Колега загиблого розповіла, що 9 березня, коли Андрущенко йшов на ділову зустріч, на нього напали невідомі й побили. На швидкій його відвезли до лікарні. Журналіста прооперували, більше двох тижнів він був у штучній комі.

Як припустив головний редактор "Нового Петербурга" Денис Усов, на Андрущенко могли напасти через його публікацій. Він багато писав про "бандитський Петербург 90-х", про кримінального авторитета Володимира Кумарина, якого, як стверджував Андрущенко, бачив у приймальні Путіна в пітерській мерії.

Журналіст також брав участь у відомому документальному фільмі "Хуізмістерпутін" 2015 року. У ньому Андрущенко розповів про те, що Путін "наглядав" за мером Анатолієм Собчаком, а також про те, що у Путіна було дуже мало друзів серед звичайних людей, але зате він підтримував зв'язок з представниками кримінального світу.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, російський бізнесмен і олігарх Алішер Усманов подав до суду через згадку в розслідуванні опозиціонера Олексія Навального про хабар прем'єр-міністру Дмитру Медведєву.