Влада австралійського міста Ньюкасл у штаті Новий Південний Уельс вирішила покращити вигляд міста, прибравши "павутину" з контактних дротів та збудувати бездротову трамвайну лінію.

Нові трамваї, що запустять в другому найбільшому місті Австралії, черпатимуть енергію зі спеціальних бортів,- повідомляє Railway Technology.

Такий проект передбачає озеленення вздовж трамвайних ліній, оскільки тепер дерева не матимуть контакту з лініями електропередач. Крім того, насадження знижуватимуть рівень шуму від транспорту.

Які саме трамваї курсуватимуть вулицями Нюксалу, поки що невідомо, можливо влада запустить тендер на закупівлю нового транспорту.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", старовинний київський трамвай, який довгий час слугував пам’ятником, планують поставити на колії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще