У Великій Британії дослідники з Університету Шеффілда й Інституту Ганновера відкрили новий метод відновлення нервових клітин – фахівці стверджують, що їх можна зшивати.

Про це повідомляє "Добрий лікар".

В ході експериментів виявилося, що регенерувати нерви можливо, якщо частково відновити їх каркас, який має вигляд медових сот. Саме через основну оболонку слід скеровати пучки пошкоджених клітин і таким чином "зцілити" їх.

Для цього вчені застосували фотополімерну полімолочну кислоту, яка після зростання нерва одразу розкладається, не залишаючись в організмі. Більш того – речовина цілком придатна для адаптації в тілі людини, адже має всі природні характеристики, які вживаються у волокна.

Припускають, що найближчим часом за допомогою подібної методики можна буде вилікувати пацієнтів, які отримали складні травми хребта, хоча раніше – єдиним виходом медики називали трансплантацію клітин.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що медики визначили кілька рис характеру, які свідчать про рівень інтелектуальних здібностей людей. Виявилося, що ті, хто все життя пише тільки лівою рукою, значно швидше вирішують математичні задачі.