До глави республіки Рамзана Кадирова звернулися мешканці села Давиденко Ачхой-Мартановського району із закликом звернути увагу на поведінку місцевої поліції, яка дозволяє себе небачене самоуправство.

Як заявили люди в своєму зверненні до глави Чечні, силовики били всіх без розбору, чоловіків і жінок, в одну з них вистрілили. Кількох людей відвезли у відділок і до сих пір не відпускають. Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Конфлікт правоохоронців і цивільного населення почався 25 березня, коли місцева влада затребувала з мешканців штраф у розмірі 75 тисяч рублів за вже побудовані будинки, які нібито звели незаконно, оскільки їх немає в реєстрі сільської адміністрації.

Люди відмовилися виплачувати штраф, а коли техніка для зносу будівель з'явилася в супроводі поліції, сталася сутичка. Поліцейські почали бити протестуючих, стріляти в повітря і відбирати у людей засоби зв'язку. Двадцять чоловік затримали, троє з них до цих пір знаходяться у відділенні.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як у Чечні людей змусили вийти на акцію на честь третьої річниці окупації Криму.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще