Двох мешканців Омської області засудили за розповсюдження в інтернеті мультфільму, який містить фашистську символіку. Ці люди заплатять штрафи по 3 тисячі рублів кожен по статті "розповсюдження екстремістських матеріалів".

Громадяни Росії виклали на сторінці у соцмережі серію знаменитого мультфільму про Дональда Дака від студії Дісней. "Обличчя фюрера" зняли у 1942 році, а направлений він проти фашизму з боку Німеччини. У мультфільмі присутня символіка фашистів. З цього приводу його заборонили у РФ.

Матеріал включено в російський Федеральний список екстремістських матеріалів в 2013 році, де він фігурує під назвою "Дональд Дак і фашизм". Саме тому російський суд визнав мешканців Сіверськ винними у незаконному розповсюдженні.

Читайте також: Кобзона та Баскова позбавлять звання Народного артиста України

Режисер цього епізоду Джек Кінні отримав Оскара у номінації "Кращий мультфільм". "Обличчя фюрера" знаходиться на 22 позиції у рейтингу найкращих мультфільмів усіх часів від аніматора Джеррі Бека.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще