Президент Молдови Ігор Додон виступив проти можливого вступу країни до НАТО й назвав таку перспективу "категорично неприйнятною".

Про це він повідомив під час зустрічі зі спікером Держдуми РФ В'ячеславом Володіним, передає Deutsche Welle. Молдовський президент зазначив, що існує кілька принципів, з приводу яких не може вестися жодних перемовин, серед них й питання членства в НАТО.

Також Додон наголосив, що не обговорюються, збереження державності Молдавії, нейтралітет, православ'я жителів, а також стратегічне партнерство з "друзями з Росії".

Країні, за його словами, не потрібні європейські цінності, які їй "намагаються нав'язати різними шляхами".

Додон був єдиним лідером цьогоріч, який приїхав до російського президента Володимира Путіна на святкування Дня Перемоги до Москви.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, стосунки між Молдовою та Росією значно поліпшились після приїзду Ігоря Додона на парад до Дня Перемоги на запрошення Володимира Путіна. Після цього російський президент скасував заборону на ввезення до країни молдовських вин.