Член партії "Республіканці" та кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон, відповідаючи на питання, повинна Франція визнати анексію Криму або продовжити тиск на РФ, заявив, що обидва варіанти неприйнятні, а питання півострова маж вирішити міжнародна конференція під егідою ООН.

Про це він заявив в інтерв’ю RFI.

На думку політика, потрібне рішення, що відповідатиме законам.

"Для такої країни, як Франція, визнати одностороннє приєднання Криму до Росії буде кричущим порушенням міжнародного права. Продовжувати ж вважати, що у Росії немає ніяких причин для присутності в Криму, в той час як більшість населення там - російське, означає зневажити інший основний принцип - право народів на самовизначення. Так що обидва ці рішення – тупикові", – пояснив він свою позицію.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Франсуа Фійон, якого небезпідставно підозрювали у симпатії до російського президента Володимира Путіна, несподівано заявив, що Росія – "небезпечна країна", й у стосунках з нею треба прискіпливо обирати стратегію.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще