В одному із заповідників Кенії мешкають одні з найрідкісніших тварин на планеті – Північні білі носороги, яких у природі залишилося всього троє.

Про це повідомляє Reuters.

Вони перестали розмножуватися ще у 2008 році, тому серед усіх представників виду залишився 44-річний самець Судан та дві самки - Найї і Сату (1989 та 2000 років народження).

Зоологи стверджують, що зникнення білих носорогів – наслідки нахабної діяльності браконьєрів, які полювали за їх рогами, щоб потім непогано на цьому заробити.

Хоча тварини живуть у неволі, але за ними ретельно доглядають охоронці заповідника, а самцю Судану навіть створили власний акаунт у Tinder.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Слід відзначити, що північні білі носороги зазвичай селилися в районі Верхнього Нілу. Вони відрізняються від інших видів верхньою губою. Харчуються переважно трав'янистою рослинністю.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що найстаріша самка білого носорога померла у київському зоопарку.