Міністр оборони США Джеймс Меттіс, попередньо не оголошуючи, прибув до Афганістану для таємної зустрічі з керівництвом країни.

За інформацією CNN, візит Меттіса пов'язаний із вкрай напруженою ситуацією в Афганістані. 21 квітня ісламісти руху "Талібан" вбили близько півтори сотні військових на базі у місті Мазарі-Шариф.

Зазначається, що голова Пентагону разом з військовим котингентом США та президентом Афганістану Ашрафом Гані обговорять чотирирічний план безпеки у країні, який невдовзі оголосять. В його розробці також візьме участь командувач військ НАТО в Афганістані генерал Джон Ніколсон.

Відомо, що Вашингтон передасть Кабулу дві сотні військових гелікоптерів та інших повітряних апаратів. Крім того, планують вдвічі збільшити кількість бійців військ спеціального призначення.

Візит Меттіса збігся за часом з відставкою міністра оборони Афганістану Абдулли Хабібі і начальника штабу сухопутних військ Афганістану.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", в ізраїльському Тель-Авіві молодий чоловік накинувся з кусачками на випадкових перехожих.