Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловив свою думку про непопулярних політиків - господаря Білого дому Дональда Трампа і кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен.

Цю тему головний дипломат РФ порушив під час лекції в академії Генштабу, пишуть російські ЗМІ.

"Я б не став ні Дональда Трампа, ні Марін Ле Пен називати "маргіналами" хоча б тому, що вони повністю вбудовані у ті принципи, які лежать в основі функціонування американської і французької держав", - заявив глава МЗС.

Звинувачення політиків у популізмі Лавров також вважає несправедливим. На його думку, вони скоріше "реалісти або антиглобалісти".

Не забув дипломат похвалити і Росію. Мовляв, Кремль ніколи не втручається у внутрішні справи інших держав. А всі закиди на адресу Москви з боку Європи і США нібито повністю надумані.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми не втручаємося у внутрішні справи інших держав, зокрема у процеси підготовки та проведення виборів. Мені дивно читати засоби масової інформації - абсолютно вигадані і, найголовніше, нерозумні, незграбно написані статті про наш "тотальний вплив на виборчі процеси", - зазначив Лавров.

На закінчення глава МЗС РФ додав, що Росія завжди з повагою ставиться до вибору американців, французів і "будь-якого іншого народу".

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Ле Пен знайшла російсько-французькі "скрепи".