Президент Литви Даля Грибаускайте вважає, що США не повинні замикатися на своєму континенті.

В інтерв'ю Foreign Policy литовський президент зазначила, що в цьому випадку Росія отримати занадто великий простір для маневру. "США не повинні залишати міжнародну арену. Якщо США замкнуться в межах свого континенту, то з'явиться занадто великий простір, яке могла б зайняти Росія", - сказала Грибаускайте.

Вона зазначила, що сили НАТО слід розміщувати ближче до російських кордонів - в країнах Балтії. Тому як саме в Східній Європі знаходиться найбільша загроза.

"Росія є загрозою не тільки для Литви, але і для всього регіону і всієї Європи. У Калінінграді вони розгорнули ракетні комплекси, які можуть нести ядерний заряд, вони можуть досягти європейських столиць", - сказала президент.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Росія може використовувати миротворців в гібридної війні України. Для цього вона задіє такі міжнародні організації, як ОБСЄ та ООН.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення
Показати ще