Під час візиту в Ізраїль, запланованого на 22 травня, американського президента Дональда Трампа супроводжуватимуть держсекретар Рекс Тіллерсон, постпред США при ООН Ніккі Хейлі, старший радник і зять глави Білого дому Джаред Кушнер та донька Іванка.

Про це повідомило "Інтерфакс-Україна".

За інформацією джерела, лідер США готує нову ініціативу щодо відновлення дипломатичного процесу на Близькому Сході. Зокрема він збирається офіційно оголосити про підтримку Штатами принципу врегулювання на основі створення Палестинської держави та проголосити визнання Америкою об'єднаного Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Видання додає, що після цієї заяви посольство США не переноситимуть до Єрусалиму, оскільки для такого кроку ще не дозріли умови. І про це теж має намір повідомити Трамп.

Своє бачення врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту глава Білого дому представить на саміті, який збирається скликати у Вашингтоні. Передбачається, що в ньому візьмуть участь Ізраїль, Палестинська національна адміністрація та представники помірних арабських режимів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", відвідати Ізраїль американського президента ще в лютому запросив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху.