У США знайшли докази впливу Кремля на роботу російських медіа. Виявилося, що Володимир Путін особисто вибирає співробітників телеканалів, що дає йому змогу подавати в ефірі інформацію, спрямовану проти Заходу.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Зокрема, американська розвідка розсекретила знімки, на яких кремлівський лідер зображений поруч із головним редактором каналу RT Маргаритою Симоньян.

За словами сенатора від штату Нью-Гемпшир, члена Демократичної партії США Джина Шахіна, Кремль не тільки контролює усі теми, а й регулярно робить все можливе для подачі невірної інформації переважно за допомогою державних агентств.

На його думку, це можна вважати прямим порушенням першої поправки до конституції, яка гарантує свободу слова та преси.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Американський народ має право знати, що російський уряд шкодить нашій країні", - додав Шахін.

Сенатор зазначив, що пропагандистські дані розповсюджуються не тільки в ефірі, а й за допомогою Facebook і Twitter, що значно розширює аудиторію і створює додаткову небезпеку.

Відомо, що представники американських демократичних сил неодноразово обговорювали загрозу російського впливу на США. Свого часу сенатор Марк Уорнер запропонував навіть забрати у RT ліцензію на мовлення, втім керівництво каналу від звинувачень у пропаганді відхрестилося.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що кремлівська пропаганда перестала давати очікуваний російською владою результат. Зокрема, суттєво знизилися рейтинги телеканалів, які намагаються нав'язати неправдиву інформацію глядачам.