Росія протягом минулого року регулярно займалася кібершпіонажем, шукаючи необхідну інформацію про журналістів, чиновників та політиків у Латвії. Відповідну заяву зробив керівник Бюро по захисту Конституції Яніс Майзітіс.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Він запевнив, що докази незаконного втручання російських спецслужб у політичне життя країни знайшли, більш того – Кремль намагався розсекретити інформацію, яка вважалася державною таємницею, але місцева влада спростувала це.

Майзітіс припускає, що планування кібератак почалося ще у 2015 році, але тільки через рік місцеві фахівці зафіксували це. Експерт також не виключає, що з боку РФ будуть можливі чергові провокації, спрямовані проти солдат НАТО, пов'язані із військовими навчаннями сил Альянсу на території Латвії.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що латвійська влада збирається побудувати паркан на кордоні із Росією.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще