Військовий експерт Михайло Ходаренок виправдав безсилля російських систем ППО в Сирії перед американськими ракетами «Томагавк». Головною причиною він вважає кривизну Землі.

Про це він розповів в ефірі одного з кремлівських каналів. Експерт вказав, що комплекси ППО РФ можуть збивати тільки поодинокі цілі. "Томагавки" ж вони здатні нейтралізувати тільки на відстані 12-16 км.

Ходаренок сказав, що російські військові попередили про удар і дозволу на удар у відповідь не було. Він поскаржився, що в Сирії перебуває "порівняно небагато сил і засобів". Один дивізіон С-400, за його словами, розташований в районі авіабази Хмеймім і одна батарея С-300 в Тартусі.

«Це дуже далеко від авіабази Шайрат, дуже далеко. Одна позиція знаходиться на відстані близько 200 км. Друга - 100 км. Просто в силу кривизни земної поверхні ми ніяк не можемо дістати крилаті ракети на такій відстані ", - висловив свою експертну думку Ходаренок.

Крім того, він заявив, що для захисти авіабази в Шайраты знадобилося б чотири ракетних дивізіонів С-400, а угруповання в Сирії може знищувати тільки поодинокі цілі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що російські ракети готові в будь-який момент до запуску.