Ракетні удари США по об'єктах сирійської армії можуть обрушити російську економіку.

Таку думку висловив експерт Євген Платон.

Він зазначив, що за підсумками торгів у п'ятницю індекс ММВБ знизився на 1,68%, а сумарна вартість входять в нього акцій впала на 169 мільярдів рублів. Індекс РТС, що відображає валютну ціну найбільших російських компаній, "схуд" за день на $ 4,4 млрд, а падіння індексу - на 3,07%.

Лідером падіння став Сбербанк, який подешевшав на 3,58%, або 114 млрд рублів. "Газпром" втратив 1,38% капіталізації або 40 млрд рублів. На 0,59% впала "Роснефть".

Також наголошується, що якщо Росія почне збивати американські ракети в Сирії - негайно піде посилення санкцій. У Конгресі на цей випадок уже заготовлений Акт "Про протидію російської агресії 2017". Даний документ фактично забороняє великі інвестиції в цінні папери всіх без винятку російських нафтогазових компаній.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Від санкцій також постраждають будівельники трубопроводів. Таким чином, буде перекрито фінансування всіх проектів "Газпрому": від "Північного потоку -2" до "Сили Сибіру".

Крім того, під санкціями виявляться фізособи, банки і компанії - власники державних облігацій Росії. При цьому покарання за порушення будуть застосовуватися і проти фізосіб з третіх країн. У цій ситуації з Росії почнуть іти інвестиції. За даними ЦБ РФ, у іноземців на руках борги уряду РФ майже на 1,6 трлн рублів, або 28,1% ринку. Втеча іноземців з російського держборгу обрушить котирування ОФЗ, підвищить вартість позик для уряду Росії і обрушить курс рубля.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що ракетні удари США в Сирії є тільки початком помсти Трампа.