Китай і Росія направили кораблі-розвідники, щоб стежити за американським атомним авіаносцем "Карл Вінсон", який рухається до берегів Корейського півострова.

Про це пише агентство AP, посилаючись на джерела в японському уряді.

Як видно, Китай і РФ хочуть простежити за маневрами США, що допускають військові дії стосовно КНДР.

Крім того, за словами співрозмовника видання, відправка розвідувальних кораблів може слугувати попередженням для Вашингтона.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, США раптово направили до берегів Південної Кореї ударну групу на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що готовий завдати ядерного удару по американських базах вторгнення не лише в Південній Кореї і на Тихоокеанському операційному театрі, але і в США.

Раніше офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер підкреслив, що час довгострокових переговорів і стратегій по ядерній загрозі КНДР минув. Ситуація набула термінового характеру.