У Китаї відбувся суд над винними у зсуві грунту зі сміттям у місті Шеньчжень, внаслідок якого наприкінці 2015 року загинули 73 людини.

Як передає ВВС, кервник компанії, що управляла полігоном, та колишній голова адміністративного бюро міста отримали проведуть за гратами по 20 років. Усього ж вироки винесені 45 особам.

Повідомляється, що 20 із засуджених на момент катастрофи займали різноманітні посади у владі, тож їм тепер доведеться відсидіти терміни за службову недбалість та зловживання повноваженнями.

Зсув, що вбив десятки людей, був спровокований величезним насипом із ґрунту і будівельного сміття, навезеного з численних будов міста, кут нахилу якого був занадто крутим. Він охопив територію площею 380 тисяч квадратних метрів, накривши все навколо десятиметровим шаром землі й багна.

Відразу після трагедії один з чиновників, який відповідав за полігон, наклав на себе руки.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Киргизстані зсув поховав заживо понад два десятки людей, у тому числі й дітей.