Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен непогано заробила, неодноразово проштовхуючи заяву про те, що анексія Криму – це позитивне явище.

За такий піар їй заплатили у Кремлі близько дев’яти мільйонів євро, передає ВВС.

Гроші, отримані за визнання міжнародного злочину лідер "Національного фронту" витрачала на передвиборну кампанію, оскільки французькі банки відмовилися давати їй кредити через її "расистське та антисемітське минуле".

Журналісти видання з’ясували, що в 2014 році партія Ле Пен отримала від російських банків 11 мільйонів євро кредитів. Один з них, прокремлівський "Перший чесько-російський банк", розщедрився на дев’ять мільйонів євро. Переговори стосовно виділення коштів якраз припали на період анексії Криму. І хоча вся світова спільнота засудила такі дії РФ, Марін Ле Пен зайняла протилежну позицію.

У свою чергу на подібні звинувачення депутат Європарламенту Жан-Люк Шаффхаузер, посередник кредитної угоди, заявив, що мови про Крим взагалі не було, і кредит є комерційним, а не політичним.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Доказом того, що Росія дійсно збиралася використати політика для просування ідеї "чесного повернення Криму" послужило СМС-листування, імовірно, між кремлівським чиновником і російським депутатом, оприлюднене групою хакерів "Дурниця". Виходячи з нього, можна зробити висновки, що чутки про "завербовану" Ле Пен все ж мають під собою серйозні підстави.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", ще один друг Путіна і претендент на головне крісло Франції Фійон почав стрімко втрачати свої позиції.