Обраний президент Франції Еммануель Макрон набрав у столиці Франції майже 90% голосів. За Марін Ле Пен проголосували лише 10% парижан.

Мер Парижу Анн Ідальго пишається мешканцями свого міста за їхній вибір, про що вона повідомила на сторінці у Twitter. Макрон переміг у столиці й за підсумками першого туру - майже 35%. За Ле Пен тоді проголосували лише 5%.

Абсолютним тріумфатором Макрон став і в інших великих містах Франції. У Бордо центрист набрав 86%, у Тулузі - 83%, а у Страсбурзі - 81%. За ультраправу кандидатку голосували переважно на північному сході, в регіоні Арденнський гір і на Корсиці.

На всій території Франції Макрон набрав 66,09% голосів, Ле Пен - 33,94%. Церемонія інавгурації нового президента відбудеться 14 травня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", прем'єр-міністр та голова МЗС Великої Британії Тереза Мей та Борис Джонсон привітали Макрона з перемогою та обговорили з ним Brexit.

Популярні новини зараз
Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх Депутатка розкрила, як довго ми будемо без світла та тепла цієї зими Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне
Показати ще