Сьогодні, 7 травня, у Франції розпочався другий тур президентських виборів, в якому боряться центрист Еммануель Макрон та ультраправа Марін Ле Пен.

Виборчі дільниці відкрились о 8:00 за місцевим часом, на заморських територіях - раніше. Громадяни мають змогу проголосувати до 19:00-20:00 в залежності від регіону.

Переможцем першого туру, який відбувся два тижні тому, став Макрон - 24,01% голосів. Ле Пен набрала 21,3%. Явка виборців склала 77,77%, що є одним з найбільших показників в історії Франції.

Згідно з опитуваннями, фаворитом другого туру є Макрон - він має усі шанси отримати близько двох третин голосів.

Президента Франції обирають на п'ять років. Згідно з Конституцією країни, він не може керувати країною більше двох термінів поспіль.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", напередодні виборів у мережу злили листування Макрона. У кібератаці на його передвиборчий штаб знайшли слід Кремля.