За інформацією ЗМІ, земля, на якій знаходиться дача російського прем'єра-корупціонера Дмитра Медведєва, орендується за 39,32 рублів на рік.

Повідомляється, що Медведєв "отримав" в оренду ділянку землі у Плесі (північ Івановської області, один з її головних туристичних центрів) площею 4 тисячі гектар за 39 рублів 32 копійки на рік.

Землю орендує компанія "Оріон", яка раніше називалася Керуюча компанія фонду "Дар". У створенні фонду брали участь дружина прем'єр-міністра Світлана Медведєва, колишній однокурсник Ілля Єлісєєв, а також підприємець Леонід Міхельсон.

Ділянку орендовано на 49 років.

Відзначається, що ринкова ціна оренди одного гектара в Іванівській області на такий термін стартує від 2 млн рублів. Таким чином, заповідна ділянка Медведєва ніяк не може коштувати менше 8 млрд, або близько 165 млн рублів на рік.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як пишуть ЗМІ, три роки тому фірма "Оріон" доставила в господарство в Плесі з Алтайського краю 50 маралів (оленів). Дозвіл на це дала адміністрація Івановської області.

Для маралів побудували вольєр площею 124 гектари.

У вересні 2016 року "Фонд боротьби з корупцією", заснований опозиціонером Олексієм Навальним, опублікував відомості про дачу біля міста Плесо, яку нібито побудували на гроші Леоніда Міхельсона для Дмитра Медведєва. Раніше, в 2011 і 2013 році ЗМІ вже писали про те, що у глави російського уряду знаходиться резиденція під Плесом.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", 2 березня Навальний опублікував розслідування "Він вам не Дімон" про таємні активи Медведєва.

У неділю, 26 березня по всій Росії пройшли антикорупційні мітинги. Сотні активістів затримали правоохоронці.