Російській уряд вніс до Держдуми законопроект, який пропонує встановити курортний збір у Криму, Краснодарському, Ставропольському і Алтайському краях.

Відповідне розпорядження прем'єр-міністра Дмитра Медведєва з'явилося на сайті російського уряду.

На основі результатів експерименту приймуть рішення про встановлення курортного збору на постійній основі по всій Росії або про відмову від його запровадження.

Курортний збір встановлять на період з 2018 по 2022 рік.

Збір пустять на розвиток курортної інфраструктури. Його розмір не повинен перевищувати 100 рублів за добу перебування на курорті. Крім того, його можуть знижувати або навіть обнуляти в залежності від сезону, "значення курорту" та інших факторів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У курортних регіонах новину про введення збору сприйняли негативно.

За словами, так званого голови парламентського комітету анексованого Криму з туризму Олексія Черняка, збір в розмірі 100 рублів є "неприйнятним". Він вважає, що збір не повинен перевищувати 50 рублів на добу з людини, оскільки сума у 100 рублів не здається великою, поки не помножити її на кількість днів та кількість членів сім'ї.

В Асоціації туроператорів Росії вважають, що курортний збір негативно позначиться на турпотоці всередині країни.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Міністерство закордонних справ Росії зазиває до анексованого Криму туристів з-за кордону.