Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що місія Альянсу в Афганістані буде розширена.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

Зокрема, Столтенберг вважає, що необхідно внести зміни в питаннях щодо продовження місії в Афганістані. Наприклад, продовжувати її не раз на рік, як зараз, а раз на кілька років.

Нагадаємо, місія "Рішуча підтримка" стартувала на початку 2015 року. В рамках нової місії в Афганістані присутні 13 тисяч солдатів. При цьому вони не беруть участь в бойових діях, а тільки навчають солдатів місцевих сил безпеки.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що міністр оборони США Джеймс Меттіс, попередньо не оголошуючи, прибув до Афганістану для таємної зустрічі з керівництвом країни. Візит Меттіса пов'язаний з вкрай напруженою ситуацією в Афганістані. 21 квітня ісламісти руху "Талібан" вбили близько півтори сотні військових на базі в місті Мазарі-Шаріф.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще