Засновників панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, яка займалась відкриттям офшорних рахунків для великих клієнтів, Юргена Моссака і Рамона Фонсеку сьогодні, 22 квітня, випустять на свободу під заставу у розмірі 500 тисяч доларів.

За інформацією Reuters, таке рішення ухвалив суд у Панамі, а озвучила його адвокат підсудних Гіллерміна Макдоналд. Феміда вирішила, що Массак та Фонсека не сховаються від правосуддя, адже вони співпрацюють зі слідством.

Засновників Mossack Fonseca звинувачують у відкритті офішорних рахунків, через які бразильська будівельна компанія Odebrecht переказувала хабарі чиновникам з різних країн. Їх заарештували у лютому цього року.

Зазначимо, у минулому році ЗМІ отримали інформацію, що дсятки світових політиків, серед яких чинні та колишні керівники країн, а також інші відомі особи відмивали кошти через Mossack Fonseca.

Портал "Знай.ua" повідомляв про найбільш впливових клієнтів Mossack Fonseca, серед яких значаться Порошенко, Путін та Сі Цзіньпін.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще