У Польщі біля міста Освенцим поліція затримала 11 протестувальників. Увечері 24 березня вони роздяглися до гола біля головних воріт нацистського концтабору.

Про це пише "Укрінформ".

Затримані - чоловіки та жінки віком від 20 до 27 років. Вони є громадянами Польщі, Білорусі та Німеччини.

Оголені активісти повісили на воротах концтабору транспарант з написом "Love". Намагалися прикути одне одного ланцюгами. Один з них зарізав ягня.

У цього чоловіка подвійне громадянство: польське і білоруське. За законом про захист тварин йому загрожує до двох років в'язниці.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Інших активістів відпустили. Акцію назвали "спектаклем на підтримку миру у світі".

Справу розглядатиме прокуратура міста.

У музеї в Освенцимі засудили використання символіки колишнього нацистського концтабору для проведення будь-яких перфомансів, акцій чи маніфестацій.

Довідка:

Освенцим — місто на півдні Польщі, на річці Вісла. У 1940–1945 роках тут розташовувався один із найбільших концтаборів нацистів Аушвіц. З січня 1945-го до кінця 1949 року його використовували як радянський концтабір.

Там знищили щонайменше від 1,1 до 1,6 мільйона людей. Більшість з них були євреями.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", у російському Новосибірську є баня "Абвер" (нацистська розвідка), слоган якої - "Освенцим відпочиває".