Президент вніс до Верховної Ради законопроект про подовження до серпня 2016 року перебування міжнародної місії захисту розслідування катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі.

Про це повідомляє 5 канал.

Основні особливості перебування експертів для розслідування прописані в угоді з Австралією, а про захист міжнародної місії – в угоді з Нідерландами. 31 липня 2014 року парламент ухвалив, а Президент підписав закон.

За цими документами чисельність місії сягає не більше 700 осіб.

Вона складається з військового і невійськового персоналу переважно Нідерландів та Австралії. Спостерігачам дозволено мати при собі зброю, а також застосовувати силу з метою самооборони.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нідерланди ініціюють створення трибуналу ООН у справі про збитий Boeing. Росія може ветувати створення трибуналу, але тоді постане перед звинуваченням у перешкоджанні правосуддю у справі про масову загибель людей.

Вчора МЗС України підтримали цю ідею. Представники Держдепу постійно заявляють про те, що Росія не уникне покарання за збитий пасажирський літак, а британські юристи готують позов персонально проти президента Росії Володимира Путіна від імені сімей загиблих пасажирів.

Матеріал по темі: Україна підтримала створення міжнародного трибуналу по Боїнг-777

Нагадаємо, що сайт Bellingcat збирається опублікувати нове розслідування "200 інших осіб MH17", в якому доведено, що операцією по малайзійському пасажирському літаку керували російські військові.