Кредит в розмірі 100 млн. євро надасть Польща Україні на реформування в енергетики та облаштування кордону.

Про це президент України Петро Порошенко заявив на спільній прес-конференції з президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським сьогодні у Києві. Передає "УНІАН".

"Окремо хотів би подякувати пану президенту за кредит, який Польща вирішила надати, в розмірі 100 млн євро", - сказав глава Української держави.

Порошенко повідомив, що половину кредитних коштів направлять на розбудову пунктів пропуску, прикордонних переходів, у тому числі і створення спільних пунктів пропуску для того.

"Щоб ми економили час, робили серйозні і потужні антикорупційні кроки, щоб на одному пункті здійснювали перевірку і українські, і польські прикордонники ", - сказав президент України.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він додав, що другу частину кредиту буде використана на модернізацію теплових електростанцій, пунктів генерації.

"Ми домовилися, що вже підготовлено декілька блоків державних компаній по генерації електроенергії, які можуть бути переобладнані з антрациту... на вугілля газової групи", - підкреслив глава Української держави.