Російський співак Олексій Лебединський висловив думку, що у Кремлі з року в рік все активніше перекручують факти світової історії, особливо – щодо Дня перемоги.

Про це на сторінці у Facebook написав російський співак Олексій Лебединський.

За словами артиста, він постійно змушений нагадувати всім, що окремо взятої Великої війни Росії проти Німеччини просто не було, а історія знає це протистояння тільки як Другу світову війну. Він нагадав про чотири десятка країн, які боролися із фашизмом:

"Один СРСР без основних своїх союзників, Великобританії і США, ні за що б не перемiг. Моя Росія знову забуде про те, що це Великобританія та Франція першими оголосили війну Гітлеру в вересні 1939го після нападу Німеччини на Польщу", - зазначив співак.

Лебединський наголосив, що росіянам не слід забувати про те, як їх предки також чинили страшні злочини у Берліні: ґвалтували, вбивали мирних мешканців, грабували будинки. При цьому він посилається на спогади своє тітки Віри, яка із 16-річного віку була медсестрою на фронті:

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Побачила там такі звірства бойових товаришів…ридала тиждень, а потім залишалася відновлювати місто, щоб змити ганьбу".

Єдиним виходом із замкненого кола пропаганди Лебединський вважає повагу до ветеранів і боротьбу із зомбуванням населення, тому що 9 травня для нього – це не свято, а швидше день скорботи і пам'яті.

" А для нас це має бути зовсім не зайвий привід для дозвільного веселощів, а навпаки. Сором повинен бути такий, що ні в одне живе серце йому не поміститися, адже вони вмирають в голоді, злиднях і забутті", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як російські маркетологи перетворили святкування 9 травня на маразм.